top of page

Marcus 4:8 En het andere viel in de goede aarde, en gaf vrucht, die opging en wies; en het ene dro

Lieve vrienden familie en bekenden

Algemeen

Er is veel werk verzet de afgelopen tijd. We zijn erg dankbaar dat langzaam maar zeker ons nieuwe project vorm begint te krijgen. Het is een eenvoudig risico vermijdend plan. We noemen het nieuwe project Charibean. We gaan droge bonen verbouwen met kleine zelfstandigen en met boeren in nood. Daarnaast werken we samen met de commerciĆ«le boeren. Door deze combinatie kunnen we uiteindelijk bulk oogsten krijgen en de weg naar de markt openbreken. Er zijn nog veel hordes te nemen, maar met onze methode kunnen we het proces beter beheren en werken we langzaam maar zeker naar meer oogst per vierkante meter. Op dit moment haalt een kleine zelfstandige ā€œboerā€' slechts 300 tot 700 kg van een hectare terwijl dat met goede technieken naar 2000 tot 3000 kg op kan lopen. Dat is het verschil tussen winst of verlies maken. De lessen doen we nu samen met het departement van Agricultuur en de commerciĆ«le boeren. Daarnaast geven we nog les in ondernemerschap en verkondigen we het Evangelie. Op deze manier worden we meer slagvaardig en kunnen we groeien in omvang. Samenwerken is de sleutel in dit project. Daarom zijn we nu druk bezig om bruggen te slaan met andere stichtingen, overheid en het bedrijfsleven.

EO Metterdaad

EO Metterdaad is langs geweest en heeft een hele week gefilmd. Dit hebben we als erg bijzonder ervaren. In juni word het uitgezonden. Het zijn 4 korte programma' s van 12 minuten.Spannend allemaal! Het is best bizar om te leven in een eerste en derde wereldland. Zuid-Afrika is schatrijk en straatarm en dat leeft op een steenworp afstand van elkaar. Om het project te laten slagen hebben we circa 100 000 Euro nodig. We verwachten het binnen 3 jaar zelfonderhoudend te maken. Een groot voordeel is dat de kosten alleen in de opstart zitten en er direct gewerkt wordt aan rendement voor de boeren. We proberen voor elke partij die meedoet een win win situatie te creƫren wat de drive moet worden om door te gaan.

Evangelie

Naast deze praktische projecten leggen we de focus ook op het Evangelie. Helpen in de praktijk is mooi maar de geestelijke nood is ook enorm groot. Voorouderverering,angst,aids, demonie, geestelijke onderdrukking en ga maar door is aan de orde van de dag. Daarom gaan we nu ook beginnen met gemeente stichtend werk. Samen met 3 gepassioneerde mannen gaan we in 3 gebieden van start om gemeentes op te starten of uit te bouwen. De eerste stappen zijn hierin al gezet. Naast de soepkeukens die we samen met lokale mensen opgezet hebben willen we ook meer zieken gaan bezoeken die vaak onder erbarmelijke omstandigheden in hutten of krotten liggen.

Medio april komen we eerst weer voor een tijd terug naar Nederland We zijn dan beschikbaar voor preek/spreekbeurten of presentaties. Interesse nodig ons dan uit in uw gemeente of organisatie.

Prive:

Prive spelen er best wel dingen. Renskje's zuster Trieneke 58 jaar heeft te horen gekregen dat ze ongeneeslijk ziek is. Haar andere zus Janny is afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Gelukkig is ze weer thuis maar ze moet nog heel rustig aan doen. Cor en Petra zijn in verwachting van een kindje met een hartafwijking.

Simon zelf moet in april weer voor controle naar het ziekenhuis.

Daarnaast heeft onze auto ons laten staan vorige week. Waarschijnlijk is de motor kapot.

Gebed gevraagd voor dit alles en ook voor goede uitwerking van het EO fondswervingsprogramma.

Onder dit alles rusten we in vertrouwen op Jezus Mat 6:34

Hij zal dan in alles voor u zorgen. Maak u geen zorgen voor de dag van morgen. Ook morgen zal God u weer geven wat u nodig hebt. Leef dus gewoon bij de dag."


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page