top of page

Charibean project

Aard van het project: Onderwijs ,organische verbouw en nieuw het fair trade bonen project

Zuid-Afrika is een land met ongeveer 50 miljoen inwoners waarvan meer dan 50% onder de armoedegrens leeft.

In Kwazulu Natal de provincie waarin we werken is de werkloosheid rond 75%

Voor veel arme mensen, vaak de zwarte bevolking, is het geen zaak van leven, maar veelal een kwestie van overleven. Door de grote werkloosheid hebben velen geen baan. Geen baan betekent geen inkomen en geen inkomen betekent geen geld. Geen geld om te voorzien in de eerste levensbehoeften waaronder eten.

In 2007 is Charibiz begonnen met trainingen,tuinen en groentenkassen. In.In April 2014 hebben we ons groentenkas project van Malengeni en Amahlongwa overgedragen aan een lokale organisatie Siyavuna. Siyavuna blijft in deze omgeving doorwerken en koopt de verse groenten in van de lokale bevolking. Wij verleggen onze focus nu naar ons nieuwe fair trade project.

Grote plannen met ons nieuwe bonen project

Na 10 jaar pionieren in Zuid Afrika hebben we het plan opgevat om een grootschalig project op te zetten waar elke arme ondernemer naar draagkracht in kan deelnemen op basis van fair trade.

We zijn zeer enthousiast over ons project omdat de kans van slagen erg groot is en de arme bevolking al na 90 dagen geld heeft. Dit geeft stimulans om door te gaan. We zijn van plan om een grote bonen farm op te zetten met medewerking van oa de gevangenissen en lokale overheden. Daarnaast gaan we lokale mensen opleiden dit op eigen schaal ook te doen. We kopen alle productie op basis van fair trade op en verpakken het als Proudly South African second chance beans. Omdat bonen een wereldprijs hebben en omdat ze houdbaar zijn is het zowel financieel als logistiek haalbaar.Ons concept maakt het mogelijk voor iedereen om naar vermogen en draagkracht in te stappen. We hebben gekozen voor bonen omdat het een gemakkelijke plant is en een hoge opbrengst heeft. Zuid Afrika importeert nu 75% van haar bonen uit China. Ongelooflijk als je bedenkt dat de werkloosheid 75% is en de grond in de arme streken nauwelijks gebruikt word.

Charibiz heeft inmiddels geleerd dat wil een tuinier of kleine boer zijn doel bereiken, een gedegen training van onmisbaar belang is. Tijdens de training krijgt de tuinier of kleine boer les in ondernemerschap, organische verbouw en leren we ze Bijbelse normen en waarden. Door middel van uw gift kunt u de arme bevolking meehelpen een bestaan op te bouwen. Tevens ondersteunt u hiermee het werk van Charibiz.

Voor de start hebben we 50 000 euro nodig helpt u mee?


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page