top of page

Allereerst gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2015!

Lieve vrienden, familie en bekenden.

Allereerst gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2015!

Kerst 2015.jpg

Voor ons zijn de afgelopen maanden voorbij gevlogen. We zijn druk bezig geweest met het optuigen van het bonenproject. Het vergt veel voorwerk om de visie over te dragen en het concept aan de man te brengen. God zegent ons op bijzondere wijze maar tegelijkertijd staan we ook onder druk.

kerst 2015 2.jpg

Zegen:

We ervaren het als heel bijzonder dat we vrij gemakkelijk bij mensen komen die een sleutel positie hebben in Zuid Afrika.We hebben verschillende besprekingen gehad met King Goodwill, Queen Thandi en minister Xaba.Allen zijn zeer enthousiast over de plannen en we kunnen open met hen spreken over de projecten en ook over ons geloof. Minister Xaba heeft Simon uitgenodigd om te spreken op 2 summits. Ook heeft hij een task team opgedragen om in de strijd tegen armoede het bonenproject te implanteren.

We leggen een Bijbels principe neer Spreuken 12 vers 11 zegt het zo :

Wie zijn grond bewerkt heeft altijd genoeg te eten.

Facebook - Untitled

We beginnen met ongeveer 70 hectare bonen verspreid over verschillende gebieden met een 40 tal coƶperaties. Het lijkt wel of alle deuren open gaan en het idee direct opgepakt wordt. De investering voor zaaibonen en bemesting word door de overheid gedaan en daarnaast gaan ze ook helpen met monitoren. De overheid is moe van geld pompen in projecten die na een jaar weer weg zijn. Minister Xaba prees ons project aan vanwege het hoge sociale gehalte en de zakelijke aanpak Het is kinderlijk eenvoudig om ongezonde delen die kunnen ontstaan te verwijderen. Na de eerste oogst gaan we evalueren en mogelijk uitbreiden.Als we willen kunnen we het project gemakkelijk vermenigvuldigen naar honderden hectares. Er is een honger naar hoop en een betere toekomst. Wanneer Simon de arme boeren toespreekt komt er licht in de ogen.Gods woord staat dicht bij agricultuur en de bruggen die Simon dan maakt worden direct opgepakt. (marcus 4 de gelijkenis van de zaaier) Verandering groeit eenvoudig! Dit geldt in de praktijk maar ook geestelijk.

Helpt dit project echt in het gevecht tegen armoede?

sugarbean 3.jpg

In Zuid Afrika verdient een dagloner tussen de 7 en 9 euro per dag. De boodschappen in de supermarkt zijn vaak duurder dan in Nederland.Veel mensen hebben geen werk en daardoor ook geen inkomen.

1 hectare kan tussen de 700 en 1000 euro produceren in 90 dagen dat betekent dat 2 hectare bonen al een inkomen kan geven en 3 hectare de levens standaard enorm verbeterd. De werkloosheid in de buitengebieden is 75% terwijl 75% van de droge bonen uit China komen. Er is enorm veel land voorradig wat niet gebruikt wordt. Verandering groeit eenvoudig! Een gezond boeren inzicht kan veel hopeloze mensen leiden naar een betere levensverwachting.God is royaal stop 1 boon in de grond en Hij geeft een veelvoud terug.Dit eenvoudige principe helpt de arme bevolking in vertrouwen met zweet en tranen te zaaien maar oogsten met gejuich.(Psalm 126 ;5 en 6) Een betere toekomst financieel maar ook door de woord zaden die we mogen zaaien.

Gods liefde,vergeving en provisie leidt tot verandering die eenvoudig groeit!

Druk die we ervaren:

EO METERDAAD.jpg

Zoals we al aangaven deuren gaan open en arme mensen gaan aan de slag. Wij moeten echter binnen 100 dagen voor fase 1 ongeveer 50.000 euro hebben om het project waar te kunnen maken.Dit is echt minimaal wat we nodig hebben.We moeten hiervan de inkoop en alle lopende kosten betalen incl. het processen naar een verkoopbaar product.We hebben gezocht naar financiers of mensen die mee willen denken om dit startkapitaal bij elkaar te krijgen maar dit is tot nu toe niet gelukt. Wel zijn we in gesprek met de EO. Ze willen een tv programma maken over het project. Ze zijn van plan om medio maart te komen filmen.Hier zijn we erg blij mee maar dit neemt meer dan 100 dagen in beslag. Met andere woorden ons gebed is om ook de financiƫle kant rond te krijgen.We hebben vele stappen in geloof gezet. We vertrouwen er op dat God ook hier bij zal helpen.

Umzinto gevangenis:

2014-09-30 11.35.44.jpg

Bijzonder is dat we het bonenproject ook in de gevangenis mogen gaan doen. We gaan les geven en hebben weer alle vrijheid om het evangelie te brengen.Ook gaat de gevangenis onder onze supervisie een kleine bonen farm opzetten. In overleg met Correctional service kunnen gevangenen die vrijkomen en bonen willen gaan verbouwen een starters pakket meekrijgen van de overheid. Onze cursus is Agri seta erkend dus kan er een officieel overheids certificaat afgegeven worden.

Prive:

2013-11-27 21.02.13.jpg

Met ons gaat het goed al missen we onze kinderen en kleinkinderen wel heel erg. Soms zou je wel even vlug heen en weer willen vliegen. Fysiek heeft Simon meer energie dan ooit. We hebben veel achterstallig onderhoud a

an ons huis gedaan. Dit was echt nodig om het toonbaar en bewoonbaar te houden. Nu kunnen we delen van het huis verhuren als vakantie verblijf. Simon's vader is erg ziek geweest. Inmiddels gaat het weer een stuk beter. Hij is wel zwak maar we mogen nog van hem genieten. Met zijn moeder gaat het prima. Ze hopen in februari 60 jaar getrouwd te zijn.Mandy onze schoondochter is net met een eigen advocaten kantoor begonnen en moet het van de grond af opbouwen.Simon jr heeft het kassen project overgenomen en gaat een fabriek starten om de kassen hier te maken. Voordeel is dat we ze nu nu modulair gaan maken en daarnaast hebben we ook minder last van de koerswisselingen.Om een voorbeeld te geven. Om dit project te financieren hebben we een lening genomen. De koers was toen 1 euro = 8.5 Rand nu is 1 euro bijna 15 Rand. Dit maakt dat we bijna het dubbele in euro's terug moeten betalen.

langewyk.jpg

We zijn druk bezig geweest om onze website te vernieuwen en te verwisselen voor de huidige site. Nu lopen ze nog parallel totdat het definitief klaar is.Voor een voorproefje kun je kijken op: www.charibiz.nl over charibiz

Mochten jullie nog kerstcadeaus willen kopen kijk dan even op de site van Bruin van der Duim. Hij heeft zijn kunst beschikbaar gesteld voor het werk van Charibiz http://vanderduim-art.nl

We zijn dankbaar voor de liefde en inzet van Bruin en ons thuisfront team.

soepkeuken 2015.jpg

Kerst:We hebben al verschillende kerstvieringen gehad zoals onder andere bij de soepkeuken van Malangeni. Heel bijzonder hoe het team van de Methodisten kerk Pennington dit opgepakt heeft. Jeannet heeft de leiding en ze doet dit met grote passie. Het was een super feest met cadeaus, breyani en toetjes voor de kids. We zijn blij dat dit project zo geweldig door loopt en zijn dankbaar voor de liefde en de inzet die dit team geeft.

We hadden dit weekend net bezoek van Simone en Chris uit Nederland dus die konden dit mooi meemaken.

Wij ondersteunen deze soepkeuken nu nog met 100 broden per maand.

soepkeuken 2015 2.jpg

Daarnaast hadden we een prachtig kinderkerstfeest in onze eigen gemeente. Een musical van genesis tot aan de geboorte van Jezus.

Het goede nieuws van Jezus doorgeven in woord en daad is erg mooi om te doen

Wij wensen jullie allemaal een gezegende kerst en voorspoedig 2015.

We zijn dankbaar voor alle deuren die opengaan en vragen gebed voor:

Goede voortgang van het bonenproces

Financiƫn

Betrouwbare hulp

Partners

Een zakelijke versterking in ons thuisfront.

Gods zegen

Simon en Renskje


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page